Zbor Caritasovac u posjetu Hrvatskoj katoličkoj misiji u Grazu

U razdoblju od 24. do 26. svibnja 2019. upriličen je posjet Hrvatskoj katoličkoj misiji u austrijskom Grazu, gdje su članice zbora „Caritasovac“ na čelu s voditeljicom Marijom Ivančević – Stipić pjevale za vrijeme nedjeljne Svete Mise. Svetu Misu u prepunoj crkvi sv. Josipa, predvodio je vlč. dr. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije koji je vjernike u Grazu informirao o projektima Caritasa u Sarajevu i zahvalio na donacijama i pomoći vjernika ove Misije. Hrvatska katolička misija u Grazu raste jer broj doseljenih Hrvata u ovaj grad iz godine u godinu biva sve veći.

Posjet je „zaslađen“ obilaskom tvornice čokolade Zotter u istočnom dijelu Štajerske, gdje su odgojiteljice vrtića „Sveta Obitelj“ zajedno s ravnateljicom vrtića i članicom zbora, s. Katom Ostojić imale priliku kušati različite okuse čokolade u nastanku. Nakon posjeta tvornici čokolade djelatnice su obišle i druge gradske znamenitosti.

Ovaj posjet bio je pravo proljetno osvježenje uz duhovne pjesme, druženje i molitvu.