Moje vrijeme kratko, za tvoje nešto slatko

Povodom poklada, u prostorijama Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Zenici, realizirana je radionica u sklopu projekta Osnaživanje žena u BiH.

Ideja je nastala iz želje da se kroz zajednički rad i druženje pomogne korisnicima pučke kuhinje Jelo na kotačima  Zenica, a sjajna prilika za realizaciju ove ideje ukazala se upravo za vrijeme poklada. Sudionice su zajedno s volonterkama pravile ukusne i mirisne krafne koje su pakirale i uručile korisnicima pučke kuhinje. Volonterke Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije posjetile su domove korisnika koji nisu u mogućnosti doći sami po topli obrok na punkt.

Tijekom pravljenja tijesta i oblikovanja krafnica, vladala je ugodna, opuštena i vesela atmosfera, a miris krafni se širio i nagovještavao dolazak maškara.

Vrijedne ruke svih onih koji su sudjelovali postigle su sjajan rezultat, a sudionice su bile presretne što su, darujući svoje vrijeme mogle makar na kratko izmamiti iskrice u očima onima kojima svaki novi dan predstavlja borbu za opstanak. Neprocjenjiv je osjećaj podariti samo malo svog vremena kako bi se pomoglo i razveselilo onoga kome tako malo treba za sreću.

Na kraju uspješnog dana, volonterke i sudionice svojim domovima ponijele su ljubav, radost i sreću znajući da su karitativnim djelovanjem izmamile slatke osmijehe na licima onih koji kod se osmijeh rijetko vidi.