Uzoriti kardinal Vinko Puljić obišao gradilište u Kiseljaku

Uzoriti kardinal Vinko Puljić, Nadbiskup vrhbosanski i predsjednik Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, posjetio je u utorak 28. kolovoza 2018. gradilište Caritasove podružnice u Lugu kod Kiseljaka.

Dobrodošlicu mu je zaželio ravnatelj Caritasa vlč. Mirko Šimić koji je kardinala upoznao s napretkom radova od njegova zadnjeg posjeta. Podsjećamo da je Caritas 2015. počeo izgradnju podružnice u sklopu koje će se nalaziti dom za starije i nemoćne „Dr. Ivan Evanđelist Šarić“ te dječji vrtić „Sv. Obitelj“. Trenutačno se u objektu privode kraju radovi žbukanja unutarnjih prostorija, a u južnom traktu je u potpunosti uređen skladišni prostor koji je već u uporabi i služi svojoj svrsi. Dio djelatnica i djelatnika Caritasa je poklonio svoje vrijeme za čišćenje i uređenje samog skladišnog prostora. Nakon obilaska objekta u izgradnji kardinal je nazočio i potpisivanju ugovora za sljedeću fazu radova, a radi se o početku realizacije postavljanja instalacija za grijanje objekta. Sredstva koja će Caritas dobiti od Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske u iznosu od 800.000 kuna omogućit će početak realizacije strojarskih radova u samom objektu.

Posjet uzoritog kardinala završio je zajedničkim objedom s djelatnicima Caritasa te izvoditeljima radova.