Talijanski veleposlanik pomogao Caritasovu pučku kuhinju “Jelo na kotačima”

Prigodom obilježavanja Dana Republike Italije, 2. lipnja 2020., veleposlanik Republike Italije u Bosni i Hercegovini, NJ.E. Nicola Minasi donirao je financijska sredstva za pučke kuhinje Caritasa u Bosni i Hercegovini.

Sredstva su iskorištena za pripravu 300 toplih obroka za korisnike pučkih kuhinja: Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, Caritasa biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan i Caritasa biskupije Banja Luka. Pučka kuhinja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije podržana je s 350KM, čime je omogućeno stotinu toplih obroka (iznos jednog obroka je 3,5KM).

Prigodom dana Republike Italije, koji se ove godine obilježava pod geslom „Naša srca kucaju zajedno“ Veleposlanstvo Republike Italije u Bosni i Hercegovini organiziralo je nekoliko prigodnih događanja.  Između ostalog, organiziran je i posjet Caritasovoj pučkoj kuhinji “Jelo na kotačima” koja se nalazi u sarajevskom naselju Stup. Veleposlanik je, zajedno s djelatnicima Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, dijelio tople obroke i razgovarao s korisnicima koji svakodnevno dolaze po svoj obrok. Korisnici su izrazili zahvalnost za svu podršku koju imaju, a posebno su bili sretni zbog razgovora i lijepih riječi koje im je uputio veleposlanik, koji je time pokazao da razumije njihove brige i probleme.

U pučkoj kuhinji Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije svaki dan se priprema oko 150 toplih obroka. Međutim, sve je veći broj onih koji se obraćaju za ovu vrstu pomoći i koji svakodnevno mole za osnovne namirnice.

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije zahvalan je za solidarnost i razumijevanje Veleposlanstva Republike Italije te se raduje budućem posjetu i uspješnoj suradnji.