Sveta misa povodom obilježavanja 61. obljetnice smrti dr. Ivana Evanđelista Šarića

Na 61. obljetnicu smrti dr. Ivana Evanđelista Šarića, drugog vrhbosanskog nadbiskupa i utemeljitelja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, 16. srpnja 2021. slavljena je sveta Misa u kapelici Drinskih mučenica u Središnjici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Misu je predslavio predsjednik Caritasa Vinko kardinal Puljić, nadbiskup vrhbosanski, uz koncelebraciju ravnatelja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirka Šimića i tajnika kardinala vlč. Fabijana Štedula.

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije 21. studenoga ove godine navršava punih 90 godina svog postojanja i djelovanja u nadbiskupiji, a svetom Misom povodom 150 godina rođenja i 61 godine od smrti dr. Ivana Evanđelista Šarića započelo je i službeno obilježavanje ove značajne obljetnice.

U svojoj propovijedi o nadbiskupu Šariću kardinal Puljić govorio je o njegovom životu i djelu te o važnosti njegovog karitativnog djelovanja na području Vrhbosasnke nadbiskupije. Kardinal je na poseban način izrazio zahvalnost Bogu što je uspio omogućiti povratak zemnih ostataka nadbiskupa Šarića u kriptu crkve na Marijin Dvoru, koju je sam nadbiskup i izgradio.

Nakon svete Mise, uslijedilo je predavanje na temu “Ivan Šarić, Vrhbosanski nadbiskup”. Predavanje je održala djelatnica Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije Maja Grubešić koja govorila o djelovanju nadbiskupa Ivana Šarića, o njegovoj svestranoj osobnosti te o značaju i povezanosti s Caritasom.  Naglasila je kako je dr. Ivan Evanđelist Šarić imao sluha za karitativno djelovanje te kako je nastojao probuditi kršćansku ljubav u svim vjernicima kako bi pomagali siromašnima i svim ljudima u potrebi.

Susret je završio zajedničkim objedom i ugodnim druženjem svih djelatnika koji su na današnji dan imali priliku podsjetiti se koliko je i njihova uloga važna u karitativnom lancu i u širenju kršćanske ljubavi, baš kako je dr. Ivan Evanđelist Šarić i zamislio.