Svećenici iz krapinskog dekanata u pohodu Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije

U Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije boravili su od 12. do 13. studenoga 2018. svećenici iz krapinskog dekanata. Ovaj pohod je nastavak suradnje između Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije te franjevačkog samostana u Krapini, ali i cijelog krapinskog dekanata. Gvardijan u Krapini fra Franjo Jurinec te krapinski župnik i dekan vlč. Tomica Šestak dogovorili su s ostalim kolegama pohod Caritasu u Sarajevu. Na ovom pohodu pridružili su im se vlč. Vladimir Drnetić, župnik župe Sv. Križ Začretje, vlč. Josip Čulig, župnik u Velikom Trgovišću, vlč. Marijan Culjak župnik u Zaboku, te vlč. Zlatko Pavletić, župnik u zagrebačkoj župi Brestje. Subraću svećenike je na dolasku u Sarajevo dočekao i pozdravio ravnatelj Caritasa vlč. Mirko Šimić koji im je zahvalio na ovom velikom znaku solidarnosti i potpore subraći u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Nakon upoznavanja s radom Caritasa i nekih od projekata zajednički su obišli prostorije predškolske ustanove „Sv. Obitelj“, Caritasove pučke kuhinje te središnjicu Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon zajedničkog objeda uputili su se u obilazak vrela Bosne, da bi potom pošli u Kiseljak i razgledali gradilište Caritasove podružnice u izgradnji. Ravnatelj je goste upoznao s ovim važnim projektom kada je u pitanju briga za starije i nemoćne u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Dan je završio povratkom u Sarajevo i zajedničkom večerom s drugim djelatnicima Caritasa. Drugog dana posjeta, na svjetski dan dobrote, delegaciju je na doručku ugostio Nadbiskup vrhbosanski, uzoriti kardinal Vinko Puljić. Kardinal je goste srdačno pozdravio te ih je upoznao sa stanjem vjernika u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, ali i drugim opće društvenim stanjem u Bosni i Hercegovini. Nakon susreta s kardinalom na programu je bio obilazak katedrale te nekih od znamenitosti u gradu Sarajevu. Druženje je potom nastavljeno obilaskom jedinstvene drvene župne crkve na Palama te pohodom olimpijskoj planini Jahorini. Na povratku u Caritas goste su dočekala djeca iz vrtića „Sv. Obitelj“ koja su u njihovu čast otpjevala nekoliko pjesama. U poslijepodnevnim satima gosti su se uputili prema Krapini kamo su sretno i stigli. Caritas Vrhbosanske nadbiskupije na poseban način zahvaljuje dekanu vlč. Tomici i gvardijanu fra Franji koji su ovaj susret pripremili i organizirali. Bila je to izvrsna prigoda da svećenici iz sjevernog dijela Hrvatske osjete i dožive kako žive njihovi sunarodnjaci u Bosni. Neka dragi Bog blagoslovi dobra djela svećenička, a svim vjernicima u krapinskom dekanatu neka bude ohrabrenje u činjenju dobra.