Susret timova Župnog Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije

U Caritasovoj podružnici Zenici, u petak 25. listopada 2019., organiziran je susret timova župnog Caritasa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Na susretu su sudjelovali uzoriti Vinko kardinal Puljić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, vlč. Mirko Šimić te timovi župnog Caritasa sa župnicima iz trinaest župa Vrhbosanske nadbiskupije.

Uvodni dio susreta prezentirala je voditeljica projekta i djelatnica Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije Irma Araranković koja je svim sudionicima zaželjela dobrodošlicu.

Koordinatori župnog Caritasa imali su priliku prezentirati provedene aktivnosti, ostvarene ciljeve i planove za buduće djelovanje župnog Caritasa. Osvrt na prethodno razdoblje aktivnog rada na izgradnji strukture župnog Caritasa u Vrhbosanskoj nadbiskupiji dali su župnici vlč. Damir Ivanović iz župe Brčko, vlč. Ilija Orkić iz župe Radunice i vlč. Marinko Filipović iz župe Novo Sarajevo.

Uzoriti Vinko kardinal Puljić čestitao je svim sudionicima na ostvarenim rezultatima i ohrabrio ih je za nastavak karitativnog djelovanja i poručio kako u ovim nastojanjima nisu i neće biti sami nego će imati potporu u strukturi Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije obećao je da timove župnog Caritasa nadbiskupijski Caritas neće ostaviti same te da će nastaviti pratiti njihov rad i, sukladno svojim mogućnostima, pružati podršku u nastojanjima što kvalitetnijeg karitativnog djelovanja unutar župnih zajednica.

Susret je završen zajedničkim objedom i ugodnim razgovorom. Svi sudionici ovog susreta, kao simbolični podsjetnik svega što su učinili za dobrobit župne zajednice, u svoje župe su ponijeli Caritasove majice s natpisom župni Caritas za koje vjerujemo da će ih ponosom nositi.