Studijska posjeta u sklopu projekta E.L.Ba 2

Caritas Bosne i Hercegovine, u suradnji s Caritas Italiana, organizirala je studijsku posjetu Bosni i Hercegovini za partnerske organizacije Caritasa iz regije uključene u provođenje projekta E.L.Ba 2 – promicanje socijalnog poduzetništva u jugoistočnoj Europi.

Studijska posjeta realizirana je od 23. do 28. travanja 2017. godine, a u posjeti je sudjelovalo 20-ak socijalnih poduzetnika i djelatnika Caritasa iz regije (Srbija, Crna Gora, Albanija, Grčka, Bugarska, Italija) koji upravljaju različitim socijalnim poduzećima ili koji tek planiraju raditi na osnivanju novih poduzeća.
Cilj studijske posjete bio je upoznavanje s djelovanjem Caritasovih ustanova i socijalnih poduzeća u Bosni i Hercegovini, prvenstveno poslovnog aspekta djelovanja (način registracije, profitabilnost, održivost, ekonomski i poslovni planovi, problemi, poteškoće i izazovi u poslovanju, i slično.).

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije zajedno s Dječjim vrtićem Sveta obitelj bio je dijelom ove posjete u ulozi domaćina otvorivši svoja vrata gostima kako bi vidjeli na koji način djelujemo, kako se nosimo sa svakodnevnim izazovima i rješavamo situacije koje su pred nama, te na koji način organiziramo rad naših ustanova. Posjetitelji su imali priliku obići prostorije vrtića i Središnjice nakon čega su se osvježili u našem kafiću, te uz prigodno druženje mogli razgovarati s domaćinima i postaviti pitanja i diskutirati o onomu što su vidjeli.