Radna akcija djelatnika Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije

U subotu, 20. listopada 2018. u Caritasovoj podružnici u izgradnji, u Domu za starije i nemoćne osobe „Dr. Ivan Evanđelist Šarić“, upriličen je radni susret djelatnika Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.
Na početku susreta, djelatnike je pozdravio i zahvalio na odzivu ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije dr. sc. vlč. Mirko Šimić, ukratko se osvrnuvši na trenutno stanje Doma u izgradnji. Dom za starije i nemoćne osobe će nastojati pružiti kvalitetnu brigu za starije stanovnike, ali i stvoriti životno ozračje u kojem se promovira čovjekova osobnost i štiti njegovo dostojanstvo.
Jedan od motiva susreta djelatnika bio je i uređivanje prostorija podružnice, kako bi bile spremne za buduće dolaske svih gostiju i prijatelja koji obilaze ovaj objekt u izgradnji. Djelatnici su se podijelili u radne skupine i kroz smijeh, druženje i razgovor uredili nekoliko prostorija Doma te skladišni prostor.
Nakon radne akcije, uslijedio je zajednički objed za sve djelatnike koji su još jednom, zajedno s ravnateljem vlč. Mirkom, pokazali kako Caritasov djelatnik nije karitativna osoba samo u okviru radnog vremena, nego svi Caritasovi djelatnici žive i djeluju Caritas u svakom trenutku života.