Predškolska ustanova Sv. Obitelj – Sarajevo (s podružnicama)

Ova ustanova svoje djelovanje vuče u davnu 1999. kada je započela kontinuirana briga za djecu predškolskog uzrasta na području grada Sarajeva. Kako u gradu nije bilo katoličkih vrtića trebalo je iznaći rješenje kojim bi se doskočilo ovom problemu u gradu Sarajevu te prije svega omogućiti djeci kvalitetnu predškolsku skrb i brigu. Danas pak ovaj vrtić djeluje u novoizgrađenoj zgradi u neposrednoj blizini središnjice Caritasa u prigradskom naselju Stup. Uz kvalitetan predškolski odgoj te katoličko djelovanje resi ga i njegova otvorenost za djecu svih nacionalnosti. Uz navedeno treba istaknuti da ovaj vrtić slovi za jednu od najkvalitetnijih predškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini zbog čega priznanje treba odati svim vrijednim djelatnicama, stručnom kadru i upravi vrtića. Ova ustanova ima svoju ispostavu u podružnici Caritasa u Zenici kao i odjel jasličkog uzrasta u sarajevskoj četvrti Višnjik gdje se nalazi Caritasov objekt.