Predsjednik Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije obišao gradilište

Uzoriti Kardinal Vinko Puljić, predsjednik Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, obišao je u srijedu 9. svibnja, u popodnevnim satima Caritasovu podružnicu Kiseljak koja je od ljeta 2015. u izgradnji. Na gradilištu ga je dočekao vlč. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije s djelatnicima Caritasa. Kardinal je u pratnji ravnatelja te nadzora radova Borislava Petrica, obišao prostorije doma za starije i nemoćne, dječji vrtić, multifunkcionalnu dvoranu, sobe za goste, skladišni prostor i ostale prostorije u zgradi neophodne za njezino funkcioniranje. U međuvremenu je objekt u potpunosti pokriven i postavljena je vanjska stolarija te se pristupilo trećoj fazi radova koji uključuju radove na instalacijama struje, vode, kanalizacije te žbukanje unutarnjih prostorija. Ravnatelj je kardinala upoznao s trenutačnim stanjem radova te planovima za buduće razdoblje koji će prije svega ovisiti o financijskim mogućnostima Caritasa. Želja je ovaj objekt završiti do konca 2021. i na taj način proslaviti 90 godina Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Kardinal je izrazio zadovoljstvo onim što je do sada učinjeno te podupro nastojanja oko ovog važnog objekta koji je neophodan našoj nadbiskupiji kada je u pitanju sustavna briga za starije i nemoćne. Nakon obilaska objekta upriličen je zajednički objed kojemu su se pridružili radnici koji izvode radove u zgradi, bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa iz Sarajeva koji su došli pomoći u čišćenju prostorija u zgradi, rektor i vicerektor bogoslovnog sjemeništa, te maturanti sa svojim duhovnikom iz travničkog sjemeništa.