Predsjednik Caritasa Vinko kardinal Puljić posjetio trojke obitelji Bošnjak

Kuća obitelji Martine i Vlatka Bošnjak na Gromiljaku, općina Kiseljak, ovih dana je puna gostiju. Ipak, 12. ožujka 2021. ih je posjetio jedan poseban. Njihove novorođene trojke, Lovru, Luku i Maru upoznao je i Vinko Puljić, bosanskohercegovački kardinal i nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije.

Kardinal je nakon poslanih darova i upućenih čestitki i osobno želio upoznati ovo svojevrsno Božje čudo, tri prekrasna, zdrava dječaka, stara mjesec dana, a rođena upravo na Dan ljubavi, 14. veljače. Mladi roditelji i njihova obitelj, posebno vrijedne bake Drinka i Vjekica, nisu krili radost kazavši kako će im kardinalov blagoslov biti dodatno ohrabrenje i snaga u odgoju djece i svim izazovima koji dolaze.

Da života ima na Gromiljaku te da se roditelji ne boje svjedočiti uvjerio se kardinal kada su mu mladi roditelji prenijeli svoje životno iskustvo, ali i pričali o brojnim drugim bebama koje su rođene i tek trebaju biti rođene u njihovom susjedstvu odnosno cijelom Gromiljaku.

Vrhbosanskom nadbiskupu je ovom prigodom upućen i poziv na krštenje, kojem će se, kako je kazao, u skladu s mogućnostima i zdravljem, rado odazvati jer ga, dodao je, za župu Gromiljak i od prije vežu nadasve lijepe uspomene.

Te uspomene bit će još i ljepše otvorenjem podružnice Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije (Lug – Kiseljak) u samom susjedstvu obitelji Bošnjak čiji će mališani Maro, Luka i Lovro zasigurno biti korisnici vrtića koji bi, između ostaloga, u ovom impozantnom objektu trebao djelovati.

Naime, kardinal je došao u pratnji ravnatelja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije dr. vlč. Mirka Šimića, ravnateljice Dječjeg vrtića Sveta Obitelj na Stupu u Sarajevu s. Kate Ostojić, tajnika Caritasa Josipa Dugandžića te koordinatorice projekta Irme Araranković.

Upravo je vlč. Mirko Šimić poveznica ove važne posjete, koju je, kako je kazao, kardinal odmah spremno prihvatio, a koja će zasigurno jednog dana, biti nadasve draga i dječacima Lovri, Luki i Mari koji su već sada ponos svoje obitelji, općine Kiseljak, katoličke Crkve u BiH, cijelog hrvatskog naroda, ali i svih dobronamjernih ljudi koji su proteklih dana putem medija radosno pratili vijest o njihovu dolasku na svijet.

Vijest preuzeta s portala: ARTinfo.ba