Poziv na natjecanje

DRR (Disaster Risk Reduction) smanjivanje rizika od prirodnih katastrofa projekt je Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije koji već treću godinu realizacijom aktivnosti na terenu i edukacijama djece i odraslih pokušava podići svijest o prirodnim nepogodama, doprinijeti jačanju kapaciteta lokalnih zajednica za bolju pripremljenost, te educirati djecu i mlade o rizicima od katastrofa, kako ih smanjiti, što svi mi možemo učiniti kako bismo ih spriječili, te što uraditi ukoliko se dogode.

Naši djelatnici u suradnji s vašom ustanovom realizirali su neku od aktivnosti kao što su edukativno-kreativna radionica, vježba evakuacije, radionica „Pripremimo se s Hermanom“, čišćenje korita rijeke i sl.

Sada je na VAMA da pokažete što možete i znate!

Povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa koji se obilježava 13. listopada pokažite vaše znanje na ovu temu i nacrtajte Hermana u situacijama u kojima se našao u njegovoj priči; napišite kratku pričicu ili pjesmicu na temu prirodnih katastrofa; uslikajte dobre ili loše primjere iz vaše okoline koje se tiču teme (npr. nečista korita rijeke, akciju čišćenja, posljedice poplava i klizišta, vježbu reagiranja koji sprovodite u svojoj školi/vrtiću/domu…). Svoje radove pošaljite nam do kraja rujna, a mi ćemo po tri najbolja iz svake kategorije nagraditi prigodnim darovima.

SRETNO!