Posjet Uzoritog Vinka kardinala Puljića i ministrice obrazovanja, nauke i mladih KS Zinete Bogunić DV „Sveta Obitelj“

Povodom dvadesete obljetnice postojanja PU DV „Sveta Obitelj“, u utorak 29. listopada 2019., vrtić su posjetili uzoriti Vinko kardinal Puljić i ministrica obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo gđa Zineta Bogunić sa suradnicama.

Kroz prigodne recitacije i dječje pjesmice, dobrodošlicu su zaželjela djeca ovog vrtića koja su svojim veselim pjesmama i osmijesima razveselila i goste te uljepšala ovaj susret. Osim dobrodošlice najmlađih, riječi zahvalnosti uputili su ravnatelj Caritasa VN vlč. Mirko Šimić i ravnateljica DV „Sveta Obitelj“ s. Kata Ostojić.

Caritasov DV “Sveta Obitelj” uz brigu o svakom djetetu, nastoji kod djece razvijati i karitativni duh. Tako je djevojčica Sara Milićević svoje ušteđene novčiće odlučila darovati Caritasovoj pučkoj kuhinji “Jelo na kotačima” zbog čega je dobila i posebnu zahvalnicu za svoje dobro djelo. Ovom zahvalom Caritas Vrhbosanske nadbiskupije želi preko Sare zahvaliti svoj djeci i roditeljima te ih potaknuti da pomažući promiču viziju u službi za dobro čovjeka.

Uzoriti Vinko kardinal Puljić i ministrica Zineta Bogunić razgovarali su o trenutačnom stanju u predškolskom odgoju i obrazovanju te o mogućnostima izjednačavanja i jednakog vrednovanja predškolskih ustanova kojima su osnivači privatne institucije i onima čiji su osnivači država.  Razgovarali su i o poteškoćama s kojima se susreću predškolske ustanove, o nedostatku stručnog kadra, migracijama i drugim temama.

Susret je završio razgovorom o planovima i mogućnostima u budućem razdoblju kojima je osnovni cilj dobrobit svakog djeteta i kvalitetan predškolski odgoj koji pruža cjelokupan razvoj dječje osobnosti.