Posjet djelatnika Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije Gradu Vukovaru

Djelatnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, na čelu s ravnateljem Caritasa vlč. Mirkom Šimićem, sudjelovali su u studijskom posjetu Gradu Vukovaru od 3. do 4. srpnja 2021. Tijekom posjete, imali su prigodu vidjeti znamenitosti u Vukovaru, gradu koji je obilježen burnim ratnim stradanjima.

Obilazak je počeo posjetom Vukovarske bolnice 1991. koja je za vrijeme opsade Vukovara postala vojna bolnica. U podrumskim prostorijama Vukovarske bolnice vjerno je rekonstruiran život nekoliko stotina ranjenika i bolničkog osoblja tijekom višemjesečne opsade grada.

Djelatnici su posjetili i Memorijalni centar Domovinskog rata, mjesto koje predstavlja središnju točku svih aktivnosti, lokaliteta i organizacija povezanih sa sjećanjem na Domovinski rat i tragediju Vukovara.

Nakon obilaska Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata i Spomen doma Ovčara, slijedio je obilazak Vukovarskog vodotornja – Simbola hrvatskog zajedništva. Vodotoranj je nedavno obnovljen i predstavlja zajedništvo, borbu i samostalnost, a veliki broj turista svakodnevno dolazi u obilazak.

Nakon Vukovara, djelatnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije imali su priliku posjetiti i najistočniji hrvatski grad Ilok koji ima prekrasan pogled na Dunav i bogato kulturno naslijeđe.

Ovaj zanimljivi i poučni vikend nastavio se boravkom i u Bosni i Hercegovini, a djelatnici su se obogatili novim iskustvom i ljepotom zajedništva. Proteklo razdoblje obilježila je pandemija zbog koje se nisu organizirale različite aktivnosti niti je bilo moguće družiti se na ovakav način, pa je ovo putovanje dodatno osnažilo i ‘nahranilo’ djelatnike koji svoj karitativni rad svakodnevno provode.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.