Poljska organizacija izviđača Obwód Szczeciński ZHR u posjetu Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije

Obwód Szczeciński ZHR, poljska je organizacija koja je osnovana 1989. s ciljem promoviranja kršćanskih vrijednosti kroz rad s djecom i mladima. Ta je organizacija otvorena za sve tražitelje vjere, čiji je rad nadahnut izviđačkim zakonima i obećanjima, dok su učitelji i instruktori kršćani.

ZHR već dugi niz godina surađuje s izviđačkim, ali i drugim organizacijama izvan Poljske, nastojeći tako razvijati nova poznanstva i širiti kršćanske vrijednosti.

Ove godine, jedanaest izviđača i izviđačica odlučilo je provesti ljetni raspust putujući u zemlje jugoistočne Europe. Posjetili su Zadar, Split i Šibenik u Republici Hrvatskoj, a nakon toga Bar, Kotor i Nikšić u Crnoj Gori.

Svoje putovanje nastavili su i u Bosni i Hercegovini gdje su 27. kolovoza posjetili Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu i imali priliku upoznati se s djelatnostima koje se ovdje provode.

Riječi dobrodošlice uputio je ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić, a mladi izviđači su posebno zanimanje pokazali za Caritasov dječji vrtić „Sveta Obitelj“ gdje su se družili se s djecom, pjevali, učili i razgovarali.

Izviđači su ovim posjetom i svojim djelovanjem pokazali kako skromnost, ljubav, vjera i nada daju mir i zadovoljstvo u životu.

Putovanje su iskoristili kao priliku za učenje, stvaranje novog iskustva i poznanstva, a Caritas Vrhbosanske nadbiskupije će i u budućnosti otvoriti svoja vrata za sve putnike dobre namjere.