Platforma za mir

U Središnjici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije upriličen je 27. veljače 2020. susret predstavnika CRS-a (Catholic Relief Service BiH), uzoritog kardinala Vinka Puljića te župnika iz župa Vrhbosanske nadbiskupije u kojima djeluje i aktivni župni Caritas. Na ovom susretu, jedanaest je župnika iz Brčkog, Odžaka, Maglaja, Doboja, Radunica, Žepča, Novog Travnika, Gromiljaka, Dragunje, Novog Sarajeva i Dervente razgovaralo o budućim planovima kroz Akcijske planove Platforme za mir. Cilj ovog dokumenta je, između ostalog, doprinijeti dijalogu i izgradnji mira kroz međureligijski dijalog, a nastavak je pružanja potpore Platformi za mir.

Kardinal Puljić je ovom prilikom izjavio da je dijalog neophodan, što uključuje poznavanje, prihvaćanje i poštivanje različitosti.

Platforma za mir, strateški dokument projekta izgradnje pomirenja PRO-Budućnost, šalje jasnu i snažnu poruku da narodi i građani u BiH žele dugoročan i stabilan mir, kako bi mogli izgraditi bolje društvo te da se rat, ratna stradanja i sukobi nikome i nikada više na ovim prostorima neće dogoditi.