Pepelnica u Caritasovoj kapelici Drinskih mučenika

Na blagdan Pepelnice, 17. veljače, slavljena je Sveta Misa u Caritasovoj kapelici Drinskih mučenica koju je predvodio vlč. Marko Majstorović, župnik župe Uzašašća Gospodinova u Novom Travniku, uz koncelebraciju vlč. Mirka Šimića. Na Misi su sudjelovala djeca iz DV “Sveta Obitelj” te djelatnice i djelatnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Misi su također nazočile i redovnice članice Družbe sestara Milosrdnog Isusa iz Poljske koje svoje pastoralno poslanje ostvaruju upravo na području Novog Travnika.

Na Pepelnicu ili Čistu srijedu počinje novo vrijeme crkvene godine – korizma, kojim se vjernici počinju pripremati za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Pepeo je znak pokore i podsjeća čovjeka na prolaznost ovozemaljskog života te budi nadu za vječni život i spasenje. Na blagdan Pepelnice, svećenik posipa vjernike pepelom uz riječi: „Spomeni se čovječe da si prah i da ćeš se u prah pretvoriti“ (lat: Memento homo, quia pulvis es, et in pulverem reverteris) ili „Obratite se i vjerujte Evanđelju!“

Djeca iz vrtića “Sveta Obitelj” vedro su sudjelovala u Svetoj Misi te su svojim pjevanjem doprinijela radosnom slavljenju Boga. S velikom znatiželjom doživjela su obred posipanja pepela po svojim glavama. Na koncu mise otpjevala su nekoliko dječjih pjesmica za župnika i redovnice iz Poljske.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.

Opis nije dostupan.