U Osnovnoj školi u Varešu održana radionica Herman

U utorak, 23.5. 2017. godine u Osnovnoj školi „Vareš“ u Varešu realizirana je radionica u sklopu projekta DRR 2017 pod nazivom Herman radionica. Školu su posjetili koordinator projekta DRR 2017 ispred Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije i volonterka koja je bila u ulozi Hermana, te predstavnica Caritasa BiH. Djelatnike Caritasa su dočekali direktor i pedagogica škole izričući zahvalnost zbog uključivanja njihove škole i djece u ovu aktivnost. Na radionici su sudjelovala djeca od I-V razreda osnovne škole (120 učenika).

Herman se najprije predstavio djeci i ispričao priču o sebi (o tomu u kakvim se sve prirodnim nepogodama našao i kako se nosio s njima) nakon čega su zajedno razgovarali o prirodnim nepogodama i o tome što je potrebno učiniti da se zaštitimo, te kako da reagiramo kada se dogode. Nakon toga djeca su pristupila kreativnom dijelu radionice, u kojem su crtali Hermana u različitim situacijama.

Na koncu radionice za djecu se pripremilo osvježenje i grickalice, a podijeljeni su im i prigodni darovi.