Nedjelja Caritasa u župi Brčko

Na poziv župnika i dekana iz Brčkog, vlč. Damira Ivanovića, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić te djelatnici okupljeni u zbor Caritasovac, pohodili su na treću nedjelju Došašća župu Brčko.

Treća nedjelja Došašća se u Vrhbosanskoj nadbiskupiji slavi i kao nedjelja Caritasa što je izvrsna prigoda približiti ljudima u ovom dijelu Vrhbosanske nadbiskupije aktivnosti koje provodi Caritas čije je sjedište u Sarajevu. U subotu navečer ispred župne crkve u Brčkom župnik je uz okupljene vjernike svečano upalio treću adventsku svijeću, a potom je u crkvi obavljena i svečana večernja molitva na kojoj su sudjelovali i gosti iz Sarajeva. Subotnja večer protekla je u ugodnom druženju i radosnom ozračju s članovima zbora župe Brčko. U nedjelju je sv. Misu u punoj crkvi predslavio vlč. Mirko Šimić uz koncelebraciju župnika vlč. Damira Ivanovića. Misno pjevanje animirao je zbor Caritasovac.

Vlč. Mirko je u propovijedi naglasio važnost karitativnog angažmana svakog pojedinca te uputio riječi zahvale župljanima župe Brčko koji su aktivni i na području župnog Caritasa. Ljubav za čovjeka u potrebi nema alternativu i najsigurniji je put koji nas vodi do susreta s Kristom. Župljani župe Brčko, na poticaj župnika vlč. Damira, uključili su se i u skupljanje pomoći za braću Lovrić iz Rame, čime svjedoče svoju blizinu i s ovim krajem u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije zahvaljuje domaćinima u Brčkom na čelu s njihovim župnikom vlč. Damirom na pruženom gostoprimstvu i bratskom zajedništvu koje su iskusili za vrijeme svoga dvodnevnog boravka u gradu uz rijeku Savu.