Nastavak suradnje katoličkih vrtića iz Limburga i Caritasovog vrtića “Sveta obitelj”

Suradnja između Biskupije Limburg i Vrhbosanske nadbiskupije uspješno traje već dugi niz godina. Na obostranu inicijativu, ta suradnja prerasta u partnerstvo ovih dviju biskupija, a Caritas Vrhbosanske nadbiskupije je zajedno s Biskupijom Limburg otišao korak dalje te je povezao Caritasov vrtić Sveta Obitelj s katoličkim vrtićima s prostora Biskupije Limburg. Tako su prošle godine odgajateljice našega vrtića iz Sarajeva i Podružnice u Zenici imale priliku posjetiti Frankfurt gdje su provele nekoliko dana u katoličkim vrtićima. Cilj posjeta bio je razmjena iskustava i učenje jednih od drugih o metodama, načinima rada i suočavanje s izazovima koje donosi rad s djecom.

Suradnja se nastavila i ove godine, kada su odgajateljice katoličkih vrtića s prostora Biskupije Limburg posjetile Sarajevo, a ovom prigodom su se, osim PU Dječjeg vrtića Sveta Obitelj, uključili i ostali katolički vrtići s prostora Vrhbosanske nadbiskupije. Posjet je trajao od 11. do 15. listopada 2017. Kroz ovih nekoliko dana,  gosti su najprije imali priliku boraviti u vrtićima i iskusiti sve ono s čime se svakodnevno suočavaju djelatnici vrtića, a nakon dvodnevnog obilaska vrtića realizirana je evaluacija posjeta na kojoj se diskutiralo o svim pitanjima, dojmovima i prijedlozima za daljnji razvoj započetog partnerstva. Gosti su također imali priliku prošetati Sarajevom i upoznati se s povijesnim razvojem grada, a posjet je završen u nedjelju, 15. listopada 2017. svetom misom u katedrali.