„Najbolji dan ikada“ – završna priredba predškolaca DV ”Sveta Obitelj”

Postajem prvašić danas, to je već ozbiljno zvanje, ukažite mi, molit ću, dužno poštovanje!– riječi su predškolaca DV „Sveta Obitelj“.

U četvrtak, 14.06.2018. u dječjem vrtiću „Sveta Obitelj“ održana je završna priredba ovogodišnjih predškolaca. Naši najozbiljniji mališani iz skupina Leptirići i Bubice ovim nastupom zaokružili su napornu, ali zabavnu i poučnu godinu prepunu veselih uspomena.

Roditelji, tetke, bake i djedovi s mobilnim telefonima i kamerama nestrpljivo su čekali svoje mališane i njihov nastup na pozornici.

Priredba je počela Plesom na kiši koji su izveli mali, ali iskusni plesači i na samom početku oduševili sve nazočne. Već neko vrijeme su se predškolci pripremali za ovu priredbu te su s tetom Marijom  pripremali pjesmice koje su ovom prilikom i pjevali svim gostima. Nakon pjesmica, uslijedile su recitacije djece koja su poručila: „Vrtiću doviđenja, škola me sada zove,  tebi će nova djeca pjevati pjesme nove. Pamtit ću sretne dane, prijatelje svoje, tete, tamo gdje sam bila malo, sretno dijete.“

Ravnateljica vrtića, mr. sc. s. Kata Ostojić čestitala je svakom djetetu i uručila zasluženu diplomu. Prigodnim govorom uputila je djeci i roditeljima riječi hvale za povjerenje tijekom proteklih godina, ali i ohrabrila djecu da sigurno koračaju u svijetu zemljopisnih karti, knjiga i bilježnica. Naglasila je i kako su uvijek dobrodošli u naš vrtićki svijet te kako ne smiju zaboraviti vrijednosti i prijateljstva koja su stekli u predškolskim danima.

Budući da je ovo bila posljednja priredba u vrtiću te da na jesen naša djeca polaze u školu, emotivan je bio i oproštaj djece od njihovih odgajateljica tete Daliborke, tete Atife, tete Željke i tete Žane.

Oduševljena publika nagradila je djecu velikim pljeskom, a pala je i poneka roditeljska suza, jer ipak došao je trenutak kada njihovi mališani napuštaju vrtić i kreću u jedan drugi „odrasliji“ i  samostalniji svijet koji sa sobom nosi odgovornost i brojne školske obveze.

Na kraju, djeca su se od vrtića pozdravila riječima: „Ovih dana nova priča, opraštam se od vrtića. Svi pričaju da će igre zamijeniti školske knjige“,  a druženje teta, djece i roditelja nastavljeno je u veselom i vedrom ozračju. Nekoliko predškolaca je i izjavilo da im je ovo bio najbolji dan ikada!