Majčin dan u vrtiću “Sveta Obitelj”

Budući da je mjesec svibanj posvećen Blaženoj Djevici Mariji, Majci svih majki, Crkva u tom mjesecu posvetila je jedan dan majkama, a to je Majčin dan. To je dan kada Crkva želi pokazati ulogu majke u obitelji i društvu. Obilježava se svake godine druge nedjelje u svibnju.

Povodom tog vrlo važnog dana djeca iz DV “Sveta Obitelj” sudjelovala su u različitim aktivnostima kako bi naglasila značaj ovog dana i pokazala ljubav prema svojim majkama. Izrađivala su prigodne čestitke, pjevala vesele pjesmice i razgovarala o mamama.

Djeca su zaključila da majkama možemo zahvaliti za svo bogatstvo ljubavi koju su nam pružile na samo jedan način – svakodnevno darovati svoje mame poljupcima, zagrljajima i lijepim riječima.

Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, vlč. Mirko Šimić, povodom Majčina dana darovao je sve mame djelatnice Caritasa i Caritasova DV “Sveta Obitelj” prigodnim darovima i još jednom im zahvalio za svu majčinsku ljubav koju šire i pružaju svoj djeci koja borave u Caritasovim ustanovama.