Ljetovanje djece DV ”Sveta Obitelj” u Novom Vinodolskom

Djeca iz Dječjeg vrtića ”Sveta Obitelj” već dugi niz godina ljetuju u hostelu Grada Bjelovara u Novom Vinodolskom, na čemu smo izuzetno zahvalni Upravi Grada Bjelovara.

U okružju turističkih objekata djeca često prvi put u životu stječu iskustvo življenja izvan obitelji – spavaju u sobi s vršnjacima, hrane se u restoranu te uživaju u cjelodnevnoj skrbi odgojateljica koje im organiziraju dan bez nazočnosti roditelja.

Smještaj je organiziran u neposrednoj blizini mora, prilagođen dječjim potrebama, a svježi morski zrak ugodno djeluje na zdravlje mališana.

Ljetovanje je počelo 16. lipnja kad su djeca krenula na svoje prvo veliko zajedničko putovanje u noćnim satima. Nakon dolaska i upoznavanja novog okružja, proveli su dan na plaži i uživali u predivnom okruženju.

Sljedeći dan su se malim brodom uputili u Crikvenicu gdje su posjetili akvarij. Akvarij Aquarium Crikvenica smješten je u samom središtu grada i sadrži 30 bazena koji podsjećaju na prirodna staništa. Veliki broj riba različitih vrsta ostavio je poseban dojam na djecu koja su s oduševljenjem gledala što se tu sve nalazi.

Sladoledi i voće na plaži, pijesak, morske ali i druge igre, učinili su da vrijeme jako brzo prođe te da su djeca skupila mnogo uspomena koje će ih graditi i činiti potpunijim i već sad, zrelijim osobama.

Petodnevno ljetovanje obilježilo je sunce, more, kupanje, ali i vesele disco i karaoke večeri.

Posljednje večeri, dok su tete lagano spremale stvari za polazak, djeca su uživala u gledanju utakmice kada je hrvatska reprezentacija nastupala na Svjetskom prvenstvu u nogometu.

Na povratku u Sarajevo, mališani su posjetili Zagreb, ali zbog kiše nisu mogli posjetiti zoološki vrt. Ipak, uživali su u organiziranom turističkom obilasku grada, kao i u ručku prije polaska kući gdje su ih dočekali uzbuđrni i znatiželjni roditelji.

Prvo zajedničko ljetovanje djece predškolskog uzrasta iz DV ”Sveta obitelj” će, nadamo se, ostati djeci kao draga uspomena dok lagano koračaju ka školskim klupama i knjigama.