Kućna njega starih i nemoćnih na području općine Odžak

U četvrtak, 8. ožujka 2018. ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. dr. Mirko Šimić boravio je u posjetu općini Odžak gdje se susreo s općinskim načelnikom gosp. Jakovom Ivankovićem i općinskim djelatnikom gosp. Markom Barukčićem.

Načelnik i ravnatelj su ovom prigodom potpisali ugovor o provođenju projekta kućna njega starih i nemoćnih na području općine Odžak za 2018. u iznosi od 10 000 KM. Ravnatelj Caritasa je zahvalio općini Odžak na višegodišnjoj potpori projektu kućne njege starih i nemoćnih te je naglasio da je ovo jedna od rijetkih općina s kojom Caritas ima izrazito kvalitetnu i besprijekornu suradnju. Općina sudjeluje sa sredstvima koja pokrivaju oko 60% troškova projekta, a preostali iznos pokriva Caritas Vrhbosanske nadbiskupije. I općinski načelnik i ravnatelj Caritasa su izrazili zadovoljstvo što ovaj projekt kontinuirano dopire do najslabijih na području općine i što nije bio prekidan ni za vrijeme promjene općinske vlasti.

Nakon susreta s načelnikom potpisan je i ugovor o radu s novom djelatnicom Mandom Grgić, a bivšoj djelatnici Ivanki Tomić koja je našla trajno zaposlenje u domu zdravlja općine Odžak želimo puno uspjeha i radosti u radu. Nova djelatnica Caritasa Manda Grgić će redovito od ponedjeljka do petka caritasovim vozilom obilaziti starije i nemoćne u odžačkom kraju te im pružati osnovne usluge medicinske skrbi, ali i biti susretljiva i na raspolaganju i za druge sitne kućanske potrebe ali i za toplu ljudsku riječ. U dogovoru sa župnicima pratit će stanje u župama kada su u pitanju potrebe za ovom vrstom usluga, a o svemu će podnositi izvješće Caritasu koje će biti prezentirano i općini Odžak.

Djelatnici Mandi Grgić želimo puno lijepih i radosnih susreta s osobama koje se raduju njezinu dolasku u njihove domove.