Korizmena duhovna obnova za djelatnike Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije

U subotu, 10. ožujka 2018. u središnjici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije održana je duhovna obnova za djelatnike Caritasa koju su vodili vlč. Jakov Kajinić, duhovnik u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu i s. Kata Ostojić, ravnateljica Caritasova vrtića „Sv. Obitelj“.

Duhovna obnova započela je razmišljanjem o Isusovim prispodobama kojom prigodom su se djelatnici podijelili u skupine i iznosili svoje misli, ideje i stavove. Nakon toga su imali priliku iznijeti svoje mišljenje pred drugim kolegama, kako bi se zajednički osvrnuli na poruke iz prispodoba: Izgubljena i nađena ovca, Izgubljena i nađena drahma i Izgubljeni i nađeni sin.

Duhovnik vlč. Jakov Kajinić govorio je o Božjoj ljubavi, o Bogu koji nas čuva kao nešto najdragocjenije i najdraže. Usporedio je naš životni put s gradnjom kuće, gdje u podrum ”guramo” naše prethodne grijehe i teškoće, u prizemlju živimo sadašnjost, dok nas na katu čeka sam Bog koji nam postavlja pitanje: ”Jesi li spreman sad stati pred mene?”

Vlč. Jakov nas je još jednom podsjetio da je svaki grijeh privlačan i sjajan, kao i da svaki grijeh znači odlazak iz Očeva doma. Na nama samima je skupiti snage i oduprijeti se grijehu, kao i spoznati svoje pogreške, žaliti zbog njih i odlučno krenuti u pravedniji, mirniji i bolji život.

Nakon predavanja, sudionici su imali priliku moliti Križni put koji je predvodila s. Kata Ostojić. Za to vrijeme, djelatnici su mogli pristupiti i svetoj Ispovijedi, koju vlč. Jakov naziva blagdanom za svakog katolika.

Potom je služena Sveta Misa u kapelici Drinskih mučenica koju je predvodio vlč. Jakov.

Sudjelovanje na duhovnoj obnovi omogućilo je djelatnicima Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije da se odmore i okrijepe, kako bi potom, povratkom u svakodnevnicu, nastavili svoje karitativno djelovanje i pomagali svima onima koji su u teškoj životnoj potrebi.