Korizmena duhovna obnova u Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije

Korizmena duhovna obnova za djelatnike i djelatnice Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije upriličena je na Veliku srijedu, 17. travnja 2019. u prostorijama Caritasa u Sarajevu.

Voditelj duhovne obnove bio je mons. Luka Tunjić, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH i generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije. Ova godina je posvećena dubljem promišljanju o misijskom djelovanju Crkve tako da je voditelj ovogodišnju duhovnu obnovu započeo prigodnim predavanjem o misijskoj aktivnosti Crkve. Mons. Luka je upoznao djelatnike CVN-a s papinskim misijskim djelima koja su uređena tako da čine četiri različite grane: Djelo za širenje vjere, Djelo svetog djetinjstva, Djelo svetog Petra apostola i Misijska zajednica svećenika, redovnika i redovnica. Zajednički im je cilj unapređenje misijske svijesti i stvaranje svijesti kod Božjeg naroda za cijelu Crkvu. Podsjetio je djelatnike i na misijsko djelovanje Caritasa u svakodnevnom radu te još jednom naglasio kako biti djelatnik Caritasa nije zanimanje, nego poziv koji nadilazi profesionalnost u radu jer traži cjelokupni ljudski angažman koji uključuje i onu duhovnu dimenziju. Upozorio je i na siromaštvo i glad u svijetu, na potrebu razvijanja svijesti o važnosti pomoći svima onima koji su u nevolji, ali je govorio i o molitvi koja nam je uvijek na prvom mjestu i kojom bismo trebali zahvaliti Bogu na svemu što imamo i što jesmo.

Nakon predavanja uslijedila je mogućnost za sakrament Sv. Ispovijedi, a potom i Sveta Misa u kapelici Drinskih mučenica koju je predvodio mons. Luka Tunjić uz koncelebraciju vlč. Mirka Šimića, ravnatelja Caritasa.

Korizmena duhovna obnova završila je ugodnim druženjem za sve djelatnike, koji su nakon obnove duhovno ojačani i spremni na nove izazove koje ovaj poziv donosi sa sobom.