Junge Leute helfen

Katolička organizacija Junge Leute helfen, iz njemačkog mjesta Obing u Bavarskoj, poslala je već drugu humanitarnu pošiljku ove godine u Caritas Vrhbosanske nadbiskupije.

Pošiljka je sadržavala rabljenu odjeću, bolesničke krevete, rabljene školske klupe i stolice te prehrambene proizvode. Zahvaljujući ovoj organizaciji Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u zadnje dvije godine je na poseban način opskrbio više osnovnih škola na području općina Kiseljak, Vareš, Žepče i Usora sa školskim klupama, stolicama, pločama i ostalim priborom potrebnim za školske aktivnosti. Uz to, zahvaljujući ovom obliku pomoći, pomažemo i ustanove za rad s osobama s poteškoćama u razvoju kao što su Dom za djecu bez roditeljske brige “Bjelave” Sarajevo, Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba “Drin”, Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba “Bakovići”, Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine “Pazarić” te ostale slične ustanove.

Organizacija Junge Leute helfen preko nadbiskupijskih Caritasa već godinama pomaže ljude u ovom dijelu jugoistočne Europe (BiH, Crna Gora, Kosovo, Hrvatska…). Uz to, pomažu i rad naših pučkih kuhinja „Jelo na kotačima“ u Sarajevu i Zenici darujući prehrambene proizvode kao što su brašno, ulje i tjestenina.

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije izražava i ovim putem svoju zahvalnost gosp. Hubertu Zeltspergeru glavnom organizatoru i voditelju te svim aktivnim mladim katolicima iz tog dijela Bavarske.