In memoriam Dean Čupović

Dean Čupović rođen je 28. kolovoza 1979. u Zenici. Pokojni otac mu je bio Ljubinko, majka Viktorija je rođena u Kreševu, a danas živi u Zenici. Deanov stariji brat živi u Americi. Dean je pohađao Katolički školski centar u Zenici, a fakultet elektrotehnike završio je u Sarajevu. Zadnjih godina bio je i asistentom na elektrotehničkom fakultetu, a kao ing. elektrotehnike radio je u struci. Dean je 23. srpnja 2010. sklopio katolički brak sa suprugom Valentinom u župi Marijin Dvor u Sarajevu. U braku su dobili dvoje djece, Andreja kojemu je šest godina i Lenu koja će uskoro napuniti dvije godine. Andrej pohađa Caritasovu predškolsku ustanovu „Sveta Obitelj“ od 2015.
Dean je 12. ožujka 2018. preminuo od posljedica sračanog udara. Sprovodne obrede u srijedu 14. ožujka na groblju sv. Josip u Sarajevu, na kojemu se okupio veliki broj rodbine, prijatelja, poznanika te djelatnica i djelatnika Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije predvodio je mons. Tomislav Markić, dušobrižnik za inozemnu pastvu. Sv. Misa zadušnica nakon ukopa služena je u župi BDM u Stupu gdje su supružnici živjeli. Sv. Misu predslavio je vlč. Ivan Ivančević župni vikar uz koncelebraciju vlč. Mirka Šimića, ravnatelja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. U srijedu 21. ožujka u kapelici Drinskih mučenica u središnjici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić je, uz sudjelovanje djelatnica i djelatnika Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije te odgajateljica iz vrtića „Sv. Obitelj“ i rodbine pokojnog Deana predslavio sv. Misu za pokojnog Deana.
Caritas Vrhbosanske nadbiskupije supruzi Valentini i njezinoj djeci izražava svoju iskrenu kršćansku sućut. Krist je pobijedio tamu i smrt i time ponudio nepropadljivu perspektivu. Neka ta vjera bude Valentini, Andreju i Leni svjetlo u svim ovozemaljskim neizvjesnostima s kojima im se nositi i neka im bude ohrabrenje u njihovom svakodnevnom hodu ovim svijetom u kojemu živimo.