Duhovna obnova za djelatnike Caritasa VN i Caritasa BiH

U prostorijama Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u ponedjeljak, 04. prosinca 2017., upriličena je božićna duhovna obnova za djelatnike Caritasa VN i Caritasa BiH.

Progam Duhovne obnove bio je prožet predavanjem,  mogućnošću za sakrament ispovijedi, Svetom Misom i prigodnim druženjem.

Voditelj programa bio je vlč. Marko Mikić koji je u svojim razmišljanjima o liku Isusa Krista sudionicima pokušao približiti način na koji svaki vjernik može prepoznati i služiti Bogu u čovjeku, osobito onome koji je potrebna ljudska pomoć i razumijevanje.

Posebno je naglasio: ”Svatko od nas će sve učiniti i potruditi se da za te dane kuća bude generalno očišćena i uređena, kolači na vrijeme ispečeni, pečenje pripremljeno. Kuća nakićena, čeljad dotjerana i lijepo odjevena i oprana i podšišana, počešljana i umivena. Ne želimo ni na koji vanjski način dati priliku bilo kome da nam nađe i najmanju primjedbu i prigovor. Da, tako se svi zauzeto borimo oko onoga vidljivoga i materijalnoga, vanjskoga. A kako se jedan vjernik priprema na Isusovo rođenje na njegovo ponovni dolazak svojom dušom i nutrinom. Da li sam izabrao neku žrtvu, odrekao se nečega, odlučio živjeti sveto i pobožno, čuvajući se svakog zla i grijeha u svom životu. Pripremam li se temeljito za svoju još jednu Veliku Božićnu ispovijed?’

Vlč. Mirko je sve potaknuo da ne zaborave tko su i što su, da uvijek budu obzirni i paze na svoje držanje, rječnik i ponašanje. Uvijek nas netko gleda i sluša, važno je biti dobar primjer svojoj okolini u svakodnevnom životu. Završio je svoje predavanje čestitkom povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Djelatnici su imali priliku za sakrament ispovijedi, Svetu Misu, ali i prigodno blagdansko druženje.