Državni tajnici u posjetu Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije

Državna tajnica iz ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić i državni tajnik Zvonko Milas iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske posjetili su Caritas Vrhbosanske nadbiskupije.

Glavna tema susreta bio je razgovor o dinamici radova u podružnici Kiseljak, odnosno radovi na objektu doma za starije i nemoćne „dr. Ivan Evanđelist Šarić“, a čiju gradnju sufinancira i Središnji državni ured iz Zagreba. Ravnatelj Caritasa vlč. Mirko Šimić je goste upoznao s onim što je do sada učinjeno i što se trenutačno radi te je zahvalio Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske na dosadašnjoj potpori ovom projektu. Ravnatelj je uz to naglasio da je to projekt od iznimne važnosti za Hrvate iz nekoliko općina u Središnjoj Bosni jer će značiti nova zapošljavanja ljudi iz tog kraja, ali i za Caritas Vrhbosanske nadbiskupije koji će okončanjem gradnje i stavljanjem u funkciju ove zgrade kvalitetnije ostvarivati svoju misiju kada je u pitanju briga za starije i nemoćne. U tom smislu očekujemo daljnju potporu ovom projektu koji će doprinijeti opstanku Hrvata u područjima središnje Bosne.

Državni tajnici su izrazili svoje zadovoljstvo ovim Caritasovim projektom te su obećali uložiti napore kako predviđeno okončanje radova 2021. ne bi došlo u pitanje.