Druženje djelatnica i djelatnika Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije

U kiseljačkom naselju Lug, u subotu 26. svibnja 2018., drugu godinu za redom održan je susret djelatnica i djelatnika Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Susret je okupio djelatnike/ce i njihove obitelji, a voditelj susreta bio je dr. sc. vlč. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije. Ravnatelj je djelatnice i djelatnike dočekao na gradilištu Caritasova doma za starije i nemoćne osobe „Dr. Ivan Evanđelist Šarić“ koji je trenutačno u izgradnji. Zajednički su obišli cjelokupno zdanje ove buduće institucije koja će skrbiti o starijima i nemoćnima. Misija ovog budućeg doma za starije i nemoćne osobe je pružiti kvalitetnu brigu za naše stanovnike na način koji će stvoriti životnu atmosferu koja smiruje um, daje optimizam, povezuje ih s Bogom i s drugim ljudima i čini da se nastave osjećati dijelom svijeta u kojemu žive.

Drugi dio dana obilježilo je lijepo druženje u prirodi, uz igru i pjesmu, čemu su se posebno radovala djeca koja su neumorno trčala i uživala u ugodnom i opuštenom okruženju. Nakon igre, susret je završio zajedničkim objedom.

Djelatnici/ce su ponosni na sve ono što Caritas čini svakodnevno, kako bi osigurao osnovne uvjete za život ljudima u potrebi. Služba Caritasa često je teška i stresna, ali rezultati koje donosi karitativno i pastoralno djelovanje daju snagu i nadu kako je svaki ljudski čin itekako potreban i važan.