Donacija viteškog reda Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije – podružnica Kiseljak, 10. listopada primio je vrijednu donaciju hrane za djecu i starije koju je Vinku kard. Puljiću, u nazočnosti vlč. Mirka Šimića, uručio Klaus Blos, iz viteškog reda Ordo Militaris Teutonicus (OMT) iz Njemačke.

Donacija je plod suradnje Klausa Blosa i Thomasa Schotta, priora The Universal Archconfraternity of Papal Knights Dames And Esquires-a, kojom su preko ravnatelja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirka Šimića željeli pomoći „braću i sestre u vjeri“ u Bosni i Hercegovini.

Kako je rekao Blos, riječ je o prvoj donaciji koju je OMT osigurao za neku zemlju izvan Europske unije, te je jedna od 31 donacije koju je ovaj viteški red uputio ove godine u zemlje jugoistočne Europe. Njezina vrijednost je oko 60 000 €, te ju čine četiri vrste proizvoda hrane za djecu i starije, odnosno skoro 44 500 komada. Kako kaže, žao mu je jer u BiH nisu u mogućnosti slati donacije koje u sebi sadrže mliječne i mesne proizvode, ali navodi kako će zajedno s vrhbosanskim nadbiskupom raditi na tomu da i to u skorijoj budućnosti bude omogućeno.

Kazao je kako se nada da će se ova suradnja nastaviti i da je ovo samo početak, te je posebno zahvalio kard. Puljiću na njegovu kršćanskom i karitativnom djelovanju i zalaganju, istaknuvši kako je upravo to i smisao djelovanja viteškog reda kojemu pripada.

Svoju zahvalnost kardinalu izrazio je i posebnim darom – križem Velikog majstora Ordo Militaris Teutonicusa i dekretom kojeg je nedavno, kako je istaknuo, dobio još samo kard. Stanisław Dziwisz u Krakowu. Nadbiskup Puljić također je izrazio veliku zahvalnost za donaciju te Blosu i njegovoj supruzi Gabrieli uručio prigodne darove, prenosi nedjelja.ba.