Donacija Hrvatske katoličke misije Luzern

Hrvatska katolička Misija (Kroatenmission Luzern) iz švicarskog Luzerna uputila je ovih dana vrijednu donaciju za Caritas Vrhbosanske nadbiskupije.

Radi se o većem broju rabljenih stolica i stolova koji su izvrsne kvalitete te ostalih potrepština koje su namijenjene domu za starije i nemoćne kojeg Caritas gradi u općini Kiseljak. Hrvatska katolička misija Luzern čiji je voditelj fra Branko Radoš, svećenik Hercegovačke franjevačke provincije, preuzela je svu brigu oko ukrcaja, transporta i svih troškova kako bi ova roba stigla do Caritasa u Kiseljaku. Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić nazočio je u Luzernu ukrcaju ove pošiljke te zahvalio Hrvatima koji žive i rade u ovom gradu te djeluju pri Hrvatskoj katoličkoj misiji na njihovoj svesrdnoj pomoći Caritasu u Sarajevu. Pošiljka je ovih dana stigla do Kiseljaka, te je iskrcana u staroj župnoj crkvi u Gromiljaku. Ovom prigodom zahvaljujemo župniku župe Gromiljak vlč. Iliji Karloviću koji je omogućio da ova pošiljka bude uskladištena u Crkvi do trenutka ostvarivanja mogućnosti za njezino preuzimanje u domu za starije i nemoćne koji se gradi na području ove župe, a čiji radovi idu prema završnoj fazi. Plan je dom za starije i nemoćne staviti u funkciju u 2022. godini čime će se obilježiti i 90 godina postojanja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Fra Branku Radošu, hrvatskom misionaru u katoličkoj misiji u Luzernu, koji je inicijator ove akcije te je ovaj transport namijenio za Caritas u Sarajevu, iskrena zahvala na svim dosadašnjim kao i na ovoj posljednjoj potpori našemu Caritasu. Neka Bog blagoslovi njegov rad i djelovanje na dobro svih hrvatskih ljudi koji žive i rade u ovom švicarskom gradu te njegovoj okolici.