Djelatnici i djelatnice Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije obilježili godišnjicu smrti nadbiskupa dr. Ivana Evanđelista Šarića

Danas, 16. srpnja, katolici diljem svijeta obilježavaju blagdan Gospe od brda Karmela u uspomenu na zaštitu Majke Božje, koju je pružila nositeljima karmelskoga škapulara.

Na današnji dan, spomen je i smrti utemeljitelja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, dr. Ivana Evanđelista Šarića, drugog Vrhbosanskog nadbiskupa, koji je preminuo u milosti Božjoj 16. srpnja 1960. u Madridu.

Kroz svoje nadbiskupsko djelovanje i propovijedanje stalno je poticao svećenstvo, pa preko njih i vjernike da se još odgovornije zalažu za karitativni rad na terenu i da daju stalnu potporu siromašnima. U razdoblju od 1931. do 1933. pisao je svećenicima i vjernicima tri okružnice u kojima potiče na odgovorno karitativno djelovanje te da nedjeljama i blagdanima u svojim crkvama skupljaju milostinju za siromašne.  22. studenoga 1931. utemeljio je Caritas Vrhbosanske nadbiskupije sa sjedištem u Sarajevu, a koji i danas služi za dobro čovjeka.

Djelatnici i djelatnice Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije slavili su Svetu Misu u kapelici Drinskih mučenica, koju je predvodio ravnatelj Caritasa VN vlč. Mirko Šimić i još jednom su se podsjetili kako je osnovno djelovanje Caritasa promicanje i svjedočenje kršćanske djelotvorne ljubavi, baš onako kako je to dr. Ivan Evanđelist Šarić i zamislio u svom poslanju.