Dječji vrtić „Sveta Obitelj“ na festivalu Kao nekad pred Božić 2019

Dvadeseti festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja „Kao nekad pred Božić 2019“ održan je 11. prosinca 2019. u sarajevskom Domu mladih.

Brojna publika u Domu mladih uživala je u smotri koja je posvećena najradosnijem katoličkom blagdanu, a posjetitelji su imali priliku uživati u izvedbama tradicionalnih i autorskih božićnih pjesama.

Na ovogodišnjem festivalu sudjelovala su neka od najvećih imena glazbene scene: Željko Bebek, Krunoslav Kićo Slabinac, Ibrica Jusić, Vlado Kalember, Neno Belan, Dražen Žerić Žera i „Crvena jabuka“, Matko Jelavić, Šima Jovanovac, Minja Subota, Paula Jusić i Đelo Jr. Jusić, grupa „Stijene“, Vlado Podany, Ine Tadić („Hercegovački bećari“, Široki Brijeg), „KRČ“ – Udruga građana općine Primošten, Puhački orkestar Primošten, Folklorni ansambl „LINĐO“ Dubrovnik, klapa „Divna“ Trpanj, ženski zbor „Marjanke“ Split, baletna skupina „Bellarte“ Sarajevo, Zbor bogoslova Franjevačke teologije Sarajevo „Fra Nenad Dujić“, Tamburaški orkestar Franjevačke teologije u Sarajevu, PU Dječji vrtić „Sv. Obitelj“ Sarajevo, HKUD „Antas Mucić“ Ljubuški, Jakša Jurjević, Mladen Jeličić Troko, Turistička zajednica Primošten, Turistička zajednica Grada Županje, Minka Muftić..

Dječji vrtić „Sveta Obitelj“  nastupio je treći put na ovom festivalu, a ovaj put dječji zbor se predstavio radosnom pjesmom „Sretan Božić svakome“. Kao mališani najmlađeg i najveselijeg  zbora, pokupili su simpatije publike koja je oduševljeno pratila njihove pokrete, ples i uživala u čarobnom dječjem glasu.

Djeca su približila radost Božića i pokazala kako Božić nadahnjuje djecu sanjati, željeti i nadati se ljepšim stvarima u životu, baš kako bi trebali i odrasli.

Glazbeno-scenski spektakl “Kao nekad pred Božić” osmišljen je kao središnja predbožićna manifestacija u BiH koja se održava u Sarajevu.