Dječji tjedan u vrtiću „Sveta Obitelj“

„Tko će s kim sjediti, koje grickalice ćemo ponijeti i što ćemo pjevati u autobusu?„– pitali su se mališani dječjeg vrtića „Sveta Obitelj“ kada su 4. listopada s odgajateljicama i ravnateljicom vrtića s. Katom Ostojić započeli svoj izlet u Kiseljak. Povod posjeta bilo je obilježavanje Dječjeg tjedna te svjetskog Dana ekologije. Na ovaj dan se sjećamo i sv. Franje, zaštitnika ekologije, prirode i životinja.
Dječji tjedan je tradicionalna godišnja manifestacija koja obuhvaća brojne aktivnosti namijenjene djeci koja se pod motom „Ljubav djeci prije svega” održava u prvom tjednu mjeseca listopada posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava, njihovog položaja u društvu u obitelji i lokalnoj zajednici.
Posjet je započeo obilaskom tvornice Sarajevskog kiseljaka gdje su djeca zadivljeno gledala kako se pune boce mineralne vode i kako ustvari izgleda velika tvornica.
Nakon posjeta Sarajevskom kiseljaku, mališani su se sa svojim odgajateljicama uputili prema Caritasovoj podružnici Domu za starije i nemoćne osobe „Dr. Ivan Evanđelist Šarić“.
Djecu je dočekao ravnatelj Caritasa VN dr.sc. vlč. Mirko Šimić koji je izrazio zadovoljstvo posjetom vrtića „Sveta Obitelj“ i naglasio koliko je važno da djeca borave u prirodnom i čistom zraku. Ravnatelj je djecu proveo kroz objekt pokazavši im i vrtić koji je sada u izgradnji, a koji će kada bude završen koristiti nekoj drugoj djeci koja žive u okolici.
Ravnateljica dječjeg vrtića „Sveta Obitelj“ govorila je o Dječjem tjednu u ovome vrtiću koji se obilježava kroz niz aktivnosti. Osim izleta u Kiseljak, djeca su imala priliku posjetiti i Pionirsku dolinu, a u goste ovom vrtiću došla su i djeca iz dječjeg vrtića „Amel & Nur“ kako bi se zajedno družili, upoznali i razmijenili iskustva. Naglasila je i važnost odgoja kroz karitativne vrijednosti te da su sva djeca iz dječjeg vrtića „Sveta Obitelj“ ustvari djeca Caritasa.
Nakon posjeta Caritasovoj podružnici djeca su se uputila do obližnje farme gdje su vidjeli krave, volove, štale i hranu koja je potrebna da bi životinje preživjele.
Ovaj lijepi listopadni dan završio je obilaskom rasadnika koji se nalazi u blizini Doma za starije i nemoćne osobe „Dr. Ivan Evanđelist Šarić“ te športskima aktivnostima koje su posebno razveselile djecu.
Listopad u dječjem vrtiću „Sveta Obitelj“, osim Dječjeg tjedna, krasi i obilježavanje dana jeseni i plodova zemlje, uz zahvalu za svakodnevni kruh i sve ono što nam je dobri Bog dao.
Vjerujemo kako će listopad biti izuzetno zanimljiv i radostan svoj djeci ali i roditeljima te da će, zajedno s odgajateljicama, uživati u jesenskoj ljepoti koja nas okružuje.
Više u video prilogu pogledajte: