Čović i Milas posjetili Caritasov Dom za stare i nemoćne Dr. Ivan evanđelist Šarić u izgradnji u Kiseljaku

Predsjednik Čović i tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Milas posjetili Caritasovo gradilište u Kiseljaku
Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas posjetili su u srijedu 19. svibnja 2021. Caritasovo gradilište u Kiseljaku.

Riječ je o projektu izgradnje doma za starije i nemoćne te dječjeg vrtića u Kiseljaku točnije naselju Lug. Naime, radovi na ovom projektu ulaze u završnu fazu unatoč svim neizvjesnostima vezanim uz još uvijek aktualnu borbu s pandemijom.

Iz Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije pozvali su predsjednika Čovića te tajnika Milasa kako bi ih upoznali s dinamikom radova te aktualnim izazovima te omogućili da sami steknu svojevrstan uvid u evaluaciju učinjenoga.

„Potrebno je uložiti dodatne napore kako bismo ovaj projekt u potpunosti priveli kraju te ga u skoro vrijeme stavili na raspolaganje ljudima na području Vrhbosanske nadbiskupije. Vjerujemo da ćemo na taj način pomoći ne samo buduće korisnike nego i sve buduće zaposlenike te neizravno i ekonomiju ovih prostora važnih za Hrvate središnje Bosne“, kazao je dr. sc. vlč. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

Budući da Vlada Republike Hrvatske, preko svog Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, financijski prati ovaj projekt od početka, tajnik Milas je rado prihvatio poziv te pozdravio sam projekt, napredak radova na istom ali i obećao daljnju podršku u financijskom smislu.

Kao iznimno važan projekt je ocijenio i predsjednik Čović koji je u nekoliko navrata obilazio ovo gradilište koje sada pak ima značajne obrise jednog velebnog zdanja koje će kako je kazao biti na ponos ne samo Kiseljaku nego i cijeloj BiH.

Na koncu sastanka i obilaska gradilišta, dogovoreno je da bi svečano otvorenje trebalo biti upriličeno na jesen sljedeće godine ukoliko to omoguće financijska sredstva i to povodom 90. obljetnice osnivanja Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.

187374270_4216798818377844_465383579824970751_n.jpg