Čokoladni dan Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije

Vjeruje se da je na današnji dan 1550. godine na područje Europe po prvi put uvezen plod kakaa, glavni sastojak svima nama omiljene slastice-čokolade. Stoga danas obilježavamo Dan čokolade.

Ovim povodom djelatnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije predvođeni ravnateljem dr. vlč. Mirkom Šimićem i ravnateljicom Caritasova vrtića “Sveta Obitelj” mr. sc. s. Katom Ostojić, obišli su štićenike Zavoda „Drin“ i „Bakovići“.

Tijekom posjete upriličene su kreativne radionice i igre natjecateljskog duha. Za 1., 2. i 3. mjesto osvojeno na igrama vlč. Mirko Šimić uručio je prigodne nagrade. Iako veliki broj štićenika nije mogao sudjelovati na radionicama i igrama oni nisu ostali zaboravljeni, te su za svakoga ponaosob darovani čokolada i sok.

U vrijeme posjete spomenutim Zavodima djelatnici Pučke kuhinje Sarajevo i mališani Dječijeg vrtića „Sveta Obitelj“ također su uspješno obavili svoj zadatak izmamivši slatke osmjehe korisnicima Caritasove kuhinje darivajući im čokolade.

S osmjehom na licu možemo reći da smo na ovaj „slatki dan“ uspješno podijelili 2 000 čokolada, te se nadamo da smo mnogima uspjeli uljepšati i zasladiti ovaj dan. Nama će ostati sjećanje na mnoge izmamljene osmjehe, tople zagrljaje i riječi hvale.

Ovim putem želimo i mi da se zahvalimo našim donatorima, a posebno World Vision-u, koji su nam omogućili realizaciju ovih karitativno-čokoladnih aktivnosti.

Do naredne godine ostajemo vedra i ispunjena srca, i nadamo se još mnogim ovakvim i sličnim aktivnostima i slatkim danima.