Caritasova djelatnica i maratonka Andrea Miletić istrčala 18. splitski polumaraton

Preko 2000 sudionika iz 40 zemalja trčalo je u nedjelju 25. veljače 18. splitski polumaraton.

Bura i snijeg koji su nemilice padali po Splitu nisu umanjili doživljaj trkačima. Štoviše, zbog ovakvih uvjeta trčanje je bilo još i zanimljivije te će se ova utrka još dugo pamtiti. Inače kad se maratonce upita kako je trčati po snijegu, kiši i buri oni odgovore da trče po stazi.

Djelatnica Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, Andrea Miletić, godinama se bavi športskim aktivnostima (odbojka, košarka, rukomet, biciklizam). Velika je zaljubljenica u prirodu i planinarenje. Trčanjem se počela baviti jer je shvatila kako trčanje pomaže u oslobađanju svakodnevnog stresa, ali i koliko dobro djeluje na cjelokupno zdravlje čovjeka. Nekoliko organiziranih utrka trčala je kako bi se lagano pripremala za polumaraton, a ozbiljnija i redovna priprema počela je tri mjeseca prije samog polumaratona koji je istrčala za 2 sata i 13 minuta.

Zadnja dva kilometra bila su jako teška, sama sam sebi govorila kako ja to mogu i kako trebam izdržati još samo malo. Nemoj odustati kada si već tako blizu! Osjetila sam veliku bol u koljenima, ali sam uspjela u svom cilju. Kada sam prošla kroz cilj, nisam znala hoću li se smijati ili plakati. Osjećaj je neopisiv.

Andrea nastavlja svoj športski put i počinje pripreme za polumaraton u Mostaru koji se održava u travnju ove godine.

Osim što je izvrsna športašica, Andrea je i odgovorna djelatnica koja radi na stalnom stručnom usavršavanju te ustrajnom karitativnom djelovanju.

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije želi Andrei puno sigurnih, snažnih i brzih koraka do ostvarenja novih medalja!