Caritas Vrhbosanske nadbiskupije podupro utrku prijateljstva Mostar-Vukovar

Biciklistički klub Mostar zajedno s Udrugom za promociju biciklizma “Hercegovina Bike” te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske od 28.4. do 2.5. ove godine organizirao je Biciklističku karavanu prijateljstva Mostar – Vukovar pod geslom “Ne prepustimo zaboravu!” Biciklističkom karavanom nastojalo se, između ostalog, odati počast svim stradalima u Hrvatskoj i BiH, a posebno žrtvama Vukovara. Biciklistička karavana prijateljstva trajala je pet dana, a sudjelovalo je tridesetak biciklista, kako iz Mostara, tako i iz cijele Bosne i Hercegovine.

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije podupro je karavanu prijateljstva dočekom na Ivanu, gdje su djelatnici Caritasa VN i ravnatelj vlč. Mirko Šimić pripremili ugodno osvježenje za bicikliste i time ih ohrabrili za nastavak puta. Ivan planina nalazi se u blizini Hadžića, Konjica i Kreševa​​, u središnjoj Bosni i Hercegovini i predstavlja simbolično mjesto, odnosno “ulaz” u Vrhbosansku nadbiskupiju.

Budući da su biciklisti do Vukovara prolazili kroz našu nadbiskupiju, ravnatelj Caritasa VN zaželio im je sretno i mirno proputovanje kroz ovo područje.