Caritas Bosne i Hercegovine i Caritas Vrhbosanske nadbiskupije sudjelovali na 10. socijalnom danu

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji s Caritasom Bosne i Hercegovine sudjelovao je u akciji „Volontiraj kreditiraj“ gdje jedan dan u godini poslodavci primaju volontere srednjoškolce na svoj prvi radni dan. „Volontiraj kreditiraj“ akcija je Infohousea koja se provodi već desetu godinu u Bosni i Hercegovini. Ove godine u Caritasu su radili učenici iz srednje Elektrotehničke škole u Sarajevu. Nakon prvotnog upoznavanja, učenicima su djelatnici Caritasa predstavili rad Caritasa u Bosni i Hercegovini, osvrnuvši se na zajedničke projekte koji se provode u suradnji sa(Nad)biskupijskim Caritasima, ali i pojedinačnim projektima i programima (Nad)biskupijskih Caritasa u BiH. Jutarnje sate su učenici proveli u prostorijama Caritasa Bosne i Hercegovine, dok su drugi dio svog prvog radnog dana proveli u Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije gdje su se upoznali s djelatnicima vrtića „Sv. Obitelj“ i razgovarali o radu vrtića i o tome kako izgleda jedan radni dan, nakon čega su razgovarali o ostalim projektima kao i o radu Središnjice CVN-a.

Znanje o Caritasu u Bosni i Hercegovini pet učenika trećeg razreda srednje Elektrotehničke škole ponijet će svojim kućama.