Božićno vrijeme u Caritasovoj podružnici u Zenici

U petak, 21. prosinca 2018. održana je božićna priredba u podružnici Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u Zenici za djecu, roditelje i prijatelje dječjeg vrtića „Sveta Obitelj“.

Caritas VN tradicionalno je u Sarajevu, ali i Zenici, organizirao karitativne akcije za vrijeme Adventa koje su potaknule na darivanje, radost djeljenja i zajedništva. Osim karitativne akcije koja je organizirana u Sarajevu i darivanja djece iz Roditeljske kuće, Caritas u vrijeme Adventa posebnu pozornost obraća na siromašne i na korisnike pučkih kuhinja u Sarajevu i Zenici te traži načine da ih dodatno razveseli u ovo svečano predbožićno vrijeme. Time nastoji pokazati kako i oni najpotrebitiji nisu sami te kako smo svi pozvani djelovati za dobro svakog čovjeka.

Nastojeći prenijeti radost Božića i zajedništva, mališani dječjeg vrtića „Sveta Obitelj“ u Zenici organizirali su božićnu priredbu za svoje najbliže – mame, tate, djedove, bake i prijatelje. Pokazali su kako kroz vesele pjesmice, igrokaz i recitacije mogu podijeliti radost i svijetlost Božića koja treperi i u najvećoj tami.

U ime Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, djece, roditelja i svih djelatnika i djelatnica naše ustanove, želimo čestit Božić i blagoslovljenu Novu godinu.