Božić u DV “Sveta Obitelj”

Božićno vrijeme u DV „Sveta Obitelj“  obilježile su prigodne pjesme, recitacije, igrokazi, ukrašene prostorije i akcije skupljanja slatkiša za bolesnu djecu.

Prvu božićnu priredbu održale su najmlađe skupine našega vrtića u utorak, 18. prosinca, koje su zajedno s odgojiteljicama pripremile kostime i scenografiju kako bi nam dočarale pravi božićni doživljaj.

Djeca su za svoje roditelje, bake, djedove i prijatelje pripremila razne božićne pjesme, igrokaze i recitacije.

Druga priredba je održana dan poslije, 19. prosinca, kada nam je u goste došao i uzoriti Vinko kardinal Puljić koji je pozdravio roditelje i djecu te zaželio čestit i blagoslovljen Božić te novogodišnje praznike. Ravnateljica DV „Sveta Obitelj“ s. Kata Ostojić pozdravila je nazočne i naglasila kako su obitelj i dijete radost koja predstavlja ljepotu življenja: „Bog je odlučio roditi se u obitelji te na taj način šalje poruku i svima nama danas da je obitelj ona koja povezuje i obvezuje. Zato ovoga Božića učinimo sve kako bi naše obitelji bile mjesto radosti i topline da Isus u svakoj našoj obitelji može prepoznati da je voljeno i ljubljeno dijete.“

Priredba za „velike“ održana je u četvrtak, 20. prosinca, kada su djeca iz Produljenog boravka pokazala svoje umijeće u izvođenju veselih božićnih pjesmica.

Najveće uzbuđenje i sreća zavladali su dolaskom Svetog Nikole, koji je malo kasnio, ali je došao s vrećom punom darova za svu djecu koja su bila dobra.

Skupine svih uzrasta su svojim plesom i pjesmom uistinu oduševili svoje odgojiteljice, roditelje, kao i sve druge goste. Program je bio pun radosti i veselja mališana koji su svojim izvedbama dokazali koliko vole Božić i koliko ga željno iščekuju.