Biskup Kiro Stojanov pohodio Caritas Vrhbosanske nadbiskupije

U utorak, 5. studenoga 2019. skopski biskup dr. mons. Kiro Stojanov u pratnji vlč. Davora Topića katedralnog župnika u Skoplju, pohodio je Caritas Vrhbosanske nadbiskupije.

Biskupa Stojanova dočekao je ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mirko Šimić koji mu je zahvalio na njegovu posjetu kao i imendanskim čestitkama. Biskupa Stojanova zanimalo je kako funkcionira Caritas u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, koji su temeljni projekti te s kojim izazovima se Caritas suočava kada je u pitanju održivost projekata. Ravnatelj Caritasa je ukratko prezentirao ključne projekte te neke od poteškoća na koje Caritas nailazi u svom svakodnevnom radu. Nakon susreta u središnjici Caritasa biskup je obišao prostorije predškolske ustanove “Sveta Obitelj gdje su ga dočekala djeca te mu otpjevala nekoliko pjesama. Nakon toga upriličen je obilazak Caritasove pučke kuhinje gdje je koordinatorica upoznala biskupa s načinom funkcioniranja jednog od najdugotrajnijih projekta u Caritasu.

Biskup Stojanov je na koncu susreta zahvalio domaćinima te ih pozvao na uzvratni posjet u Skoplje.