Adventska duhovna obnova za djelatnike Caritasa VN

U petak, 30. studenog 2018. u  prostorijama Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije održana je duhovna obnova za djelatnike Caritasa VN koju je predvodio mons. Ivo Tomašević, tajnik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Duhovna obnova sastojala se od tri dijela: predavanje uz nagovor s poticajnim mislima,  sakramenta sv. Ispovijedi te Svete Mise, dok je na kraju upriličeno kratko druženje.

Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije dr. sc. vlč. Mirko Šimić u pozdravnim riječima uputio je riječi zahvale mons. Tomaševiću te izrazio zahvalnost za ovaj susret svim djelatnicima i djelatnicama.

Mons. Tomašević pozdravio je sve djelatnike i djelatnice u Caritasu rekavši kako je djelatnost koju Caritasovi djelatnici obavljaju često puna prepreka i teškoća, ali kako je istovremeno pravi primjer djelovanja u Isusu koje ne prestaje kad se završi radno vrijeme.

Na kreativan i zanimljiv način pun primjera iz svakodnevnog života, potaknuo je nazočne da se „prave bolji“, ali ne bolji od drugih, nego da svaki dan pokušavaju biti bolji prema drugima, prema sebi i, što je najvažnije, prema Bogu.

Nakon predavanja bilo je moguće pristupiti ispovijedi, a potom je slavljena sveta misa koju je predslavio mons. Tomašević uz koncelebraciju ravnatelja Caritasa VN vlč. Mirka Šimića.

Sudjelovanje na adventskoj duhovnoj obnovi omogućilo je djelatnicima da jačaju i učvršćuju svoj kršćanski identitet i osnaže svoju ljubav (caritas) u svakodnevnom djelovanju.